hora a Guangzhou

Lilypie Waiting to Adopt tickers

diumenge, 26 d’octubre del 2008

ETNIES I POLITICA DE FILL UNIC

.




A la Xina oficialment hi ha 56 ètnies i 55 minories. Encara que la cifra de 56 es arbitrària i, de fet, hi ha molta gent que no se sent gens identificada amb la seva classificació ètnica oficial.

Xina promou la planificació familiar considerant-la com una política fonamental de l'Estat.

Per a això, s'adopten mesures que combinen l'orientació estatal amb la voluntarietat personal.

L'orientació estatal es manifesta de la manera següent: el Govern Central i els locals elaboren mesures polítiques i normes legals per a controlar el creixement demogràfic, elevar la qualitat de la població i millorar l'estructura demogràfica, així com el pla macroscòpic de desenvolupament corresponent, assessoren, orienten, i presten serveis tècnics entorn de maternitat, anticoncepció, control de la natalitat i eugenèsia.

Quant a la voluntarietat personal es refereix al següent: sota l'orientació de les corresponents mesures polítiques i normes legals de l'Estat, i tenint en compte l'edat, l'estat de salut, el treball i la situació econòmica familiar, els matrimonis en edat fecunda planifiquen la concepció i procreació de manera responsable, escollint la forma anticonceptiva més adequada.

La política vigent de planificació familiar radica en el casament i procreació tardans, en la limitació del nombre de fills, advocant perquè cada matrimoni tingui un sol fill. En les zones rurals, als matrimonis amb dificultats concretes se'ls permet tenir un segon fill diversos anys després del primer.

En les regions de minories ètniques, d'acord amb la voluntat pròpia de cada ètnia, i en funció de la població, dels recursos, de l'economia, de la cultura i dels costums, existeixen normes diferents: en termes generals, un matrimoni pot tenir dos fills, i en alguns llocs tres; i per als matrimonis de les ètnies amb molt poca població no existeix cap limitació quant al nombre de fills.


PTONS

1 comentari:

judit ha dit...

ei hola!
sóc una estudiant de batxillerat que he triat com a treball de recerca la llei del fill unic a la xina, i aquesta pàgina m'està servint d'ajuda.

m'ajudaria més encara si expliquessiu una mica si us va caldre molt d'esforç adoptar a aquesta nena o com va ser el procés.
gràcies=)