hora a Guangzhou

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dimecres, 29 d’octubre del 2008

LA CONSELLERA CAPDEVILA DE ERC DEMANA EL ESCURÇAMENT DELS TEMPS D'ESPERA

.




Dimecres, 29 d'octubre de 2008

Capdevila demana a les autoritats xineses que escurcin els terminis per a les adopcions internacionals

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha demanat a les autoritats xineses que introdueixin els canvis necessaris per mirar d’escurçar els terminis per adoptar al país asiàtic. Aquesta petició l’ha transmès la consellera al ministre xinès d’Afers Civils, Li Xueju, amb qui s’ha reunit aquest matí a la seu del Departament.

Actualment, hi ha 1.428 famílies catalanes pendents que se’ls assigni un infant xinès en adopció i el termini d’espera se situa en uns 33 mesos de mitjana. Aquesta demora coincideix amb l’entrada en vigor el 2007 d’unes condicions més restrictives imposades per les autoritats xineses a les famílies que volguessin adoptar al país. Alguns dels requisits que demanen:

- Els sol·licitants han de tenir un nivell de formació com a mínim de batxillerat superior o formació professional del mateix nivell.
- Han de gaudir d’una bona salut física i psíquica.
- Com a mínim, un dels membres de la parella ha de tenir treball estable. Els ingressos anuals de la família han de ser com a mínim de 10.000 dòlars per membre de la família.
- Es desestimen les famílies monoparentals.

Aquestes exigències han provocat un alentiment dels tràmits d’assignació d’infants que inicialment eren de 9 mesos de mitjana i ara són uns 33. El Departament d’Acció Social i Ciutadania, conscient de la preocupació que això provoca en les famílies adoptants, ha volgut intercedir davant les autoritats xineses per reconduir la situació.

Per això, Capdevila ha demanat al ministre d’Afers Civils que intentin agilitar els tràmits amb la introducció de les mesures que les autoritats xineses considerin oportunes, en ús de la seva sobirania. Capdevila entén que el més raonable seria reduir el temps d’espera fins, aproximadament, un any o un any i mig. La consellera ha agraït la disposició del seu homòleg xinès a estudiar aquest tema i li ha destacat el bon funcionament del servei d’adopció a la Xina ja que el Departament no ha rebut queixes de les famílies adoptants sobre el funcionament i el procés d’adopció al país asiàtic.


Des del 1999, any en què es va iniciar la tramitació de l’adopció a la Xina, s’han efectuat 3.085 adopcions d’infants d’aquest país. El 2004 i 2005 van ser els anys en què més adopcions es van registrar amb 688 i 622 respectivament. D’aleshores ençà, les adopcions en aquest país han passat a 281 el 2006 i 242 el 2007. Entre els mesos de gener i agost d’aquest any s’han registrat 81 adopcions.


OJALA!
PTONS

.