hora a Guangzhou

Lilypie Waiting to Adopt tickers

dijous, 21 de gener del 2010

EL NOU DIRECTOR ENVIA UNA CARTA A LA GENERALITAT DE CATALUNYA

El CCAA (centre chines d’adopcions) ha enviat una carta al ICAA ( institut català acolliment i adopcions) que diu el seguent:




CCAA XINA CENTRE OF ADOPTION AFFAIRS

Des del nostre centre, podem comprendre perfectament la preocupació i l'ansietat de les famílies que estan esperant l'adopció de nens xinesos.

Tenim molt en compte que totes les famílies que estan esperant l'adopció voldrien accelerar els procediments d'adopció, ja que totes tenen la il•lusió de ser pares aviat. No obstant això, la situació actual dels nens orfes a la Xina ha canviat una mica si es compara amb temps enrere, a causa del desenvolupament econòmic del país en general, que ha comportat una millora considerable del nivell de vida de la societat xinesa. Això fa que s'hagi transformat la percepció de les famílies xineses sobre els fills, i es troben cada cop menys nens abandonats a la Xina. Per tant, hi ha menys nens que puguin ser adoptats per famílies internacionals, i les llistes d'espera s'allarguen i es triga més temps a adoptar un nen xinès.

Atès aquesta situació, al nostre centre som conscients d'aquesta nova realitat i actualment estem coordinant amb el Ministeri d'Interior un projecte anomenat: «Fomentar milers de canals i ampliar les possibilitats per a l'adopció de famílies internacionals dels nens orfes i perquè aquests puguin tenir famílies novament».

De totes maneres, continuarem dedicant la nostra feina i l'esforç perquè la situació de llarga espera pugui ser resolta quant abans millor. No obstant això, a causa de la situació esmentada, no podem preveure la quantitat de nens orfes que podrien ser adoptats per famílies internacionals, ni tampoc podem respondre amb exactitud sobre quant de temps s'ha d'esperar per adoptar un nen xinès.

Pel que fa al ritme de treball, al centre ja estem accelerant les fitxes de sol•licituds d'adopció que van ser entregades abans de febrer de 2008. Ara estem en fase d'entrega dels nens les sol•licituds d'adopció dels quals es van presentar al començament d'abril de 2006.

No podem garantir quant de temps trigarà a finalitzar els procediments d'adopció per a les 1.400 famílies que encara estan esperant; però per a les famílies catalanes que ja han aprovat la sol•licitud d'adopció i estan disposades a continuar esperant amb paciència, sí que ens podem comprometre que puguin aconseguir adoptar un nen xinès en el futur.

Finalment, agraïm molt sincerament el seu esforç i la preocupació que han mostrat i transmès, i agraïm a les famílies catalanes que han volgut ajudar aquests nens orfes perquè tornin a estar amb famílies.

CCAA CHINA CENTRE OF ADOPTION AFFAIRS

6 de gener de 2010